Työelämä vaatii järjestelmällisyyttä

tammikuu 07, 2016
Unelmatalli

J ja S (kopio)

Jos olet tehnyt itsellesi LTA analyysin (luontaisten taipumusten analyysi) olet saanut vastauksen siitä, miten arvioit asenteesi ulkoiseen maailmaan. Oletko ulkoiselta tyyliltäsi järjestelmällinen vai spontaani.

Itse olen nyt ENFP eli viimeinen kirjain P=Spontaani, mutta ennen olin monia vuosia ENFJ. Miten se sitten on mahdollista, että tuollainen luontainen taipumus vaihtuu kesken matkan. No, onhan se. Työelämä voi vaatia niin paljon järjestelmällisyyttä, että siitä tulee osa arkea. Harjoittelu tekee siis mestarin.

Perusajatus on, että meissä on kaikki. LTA:ssa ajattelun funktiot ja asenteet asettuvat tiettyyn järjestykseen ja vaikka osaammekin käyttää niitä kaikkia tarvittaessa ja haluttaessamme, osan käyttäminen on meille luontaisesti helpompaa. Silloin kaikki sujuu kuin itsestään. Vähän niin kuin oman nimikirjoituksen kirjoittaminen, kuinka helppoa se onkaan kun sen saa tehdä vasemmalla kädellä, mutta hopsis, johan käy vaikeaksi kun yrittää oikealla.

Työelämässä on sääntöjä ja ohjeita, jotka edellyttävät järjestelmällisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Itse henkilöstöjohtajana tein vuosibudjetteja, sopimuksia ja suunnitelmia, jotka vaativat ehdotonta järjestelmällisyyttä, tarkkuutta ja asiakeskeisyyttä sekä valmennuksia, joissa järjestelyt aikatauluineen ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Oman työn ja ajan aikatauluttaminen ja seuraaminen sekä samalla muiden työn arvioiminen, tukeminen ja ohjaus oli osa työtäni ja siitäkään ei olisi selvinnyt ilman järjestelmällisyyttä.

Toisaalta spontaaniin tyyliin sopi hyvin itselleni tärkeä vapauden tunne ja väljät rajat työssä. Se, että suunnitelmiin tuli yllättäviä muutoksia, eikä päivän kulku ollutkaan se mitä olin suunnitellut, ei haitannut, se on spontaanille luontevaa. Usein töissä tulee hiukan jarruttaa ja piilottaa omaa spontaaniuttaan. Ei voi antaa tuulen viedä ja jättää asioita avoimeksi, vaan pitää käyttäytyä yhteisen edun mukaisesti.

Henkilökohtaisessa valmennuksessa haemme keinoja nauttia omasta työstä oman luontaisen ja työn vaatimusten välisestä erosta huolimatta. Omaa työtä analysoidessa, tulee näkyväksi ne hetket ja työtehtävät, jolloin ollaan omalla mukavuusalueella ja myös epämukavuusalueella.

Epämukavuusalueella joudumme venymään ja kuormitusriskit kasvavat, mutta oikein suhtautuen siellä myös kehittyy ja saa hyvää energiaa. Balanssin löytäminen on tärkeää. Valmennuksessa haemme jokaiselle sopivaa tasapainoa ja siihen voi liittyä niin mielen kuin kehon energioihin vaikuttaminen.

Liikaa omien itselle vaikeiden tai epämieluisien tehtävien parissa oleminen tuo stressiä, joka aktivoi sympaattista hermostoa ja jos emme saa itsellemme tasapainoa eli keho ei rentoudu välillä ja parasympaattinen hermosto ei pääse aktivoitumaan, johtaa se usein kehon ja mielen ylirasittumiseen, kuten uniongelmiin, ärtyneisyyteen ja haluttomuuteen.

Henkilökohtainen valmennus opettaa tunnistamaan oman kehon ja mielen merkkejä. Oman elämän tarkastelu ja siitä puhuminen avaa uusia näkökulmia omiin tapoihin, asenteisiin ja auttaa löytämään itselle parhaat oman tavat. Omien taitojen vahvistaminen ja tavoitteiden asettaminen lisää työmotivaatioita ja omat energiat vahvistuvat.

Suosittelen henkilökohtaista valmennusta ihan kaikille. LTA-analyysi yhdistettynä kolmeen valmennuskertaan on hyvä startti matkalla parhaaksi omaksi itsekseen.

Se antaa hienon mahdollisuuden pysähtyä itsensä äärelle ja tutkia omia luontaisia taipumuksia suhteessa työhön. Se antaa paljon uusia näkökulmia omiin asenteisiin, ajatuksiin ja erilaisuuden hyödyntämiseen. Siitä saa vahvistusta omaan suuntaan ja siihen mihin suuntaan itseään kehittäisi.

Tilaa nyt LTA-analyysi ja valmennus itsellesi, esimiehille ja koko tiimillesi.

Ota yhteyttä info@unelmatalli.fi tai Johanna 0400 776 575

Ei kommentteja

Sinun on kirjauduttava jättääksesi kommentin.