Ryhmärekrytoinnissa näet hakijan kuoren alle

toukokuu 02, 2016
Unelmatalli

Ryhmärekrytointi mahdollistaa työnantajan ja työntekijän tutustua toisiinsa ja toistensa tapaan toimia innostavalla ja tehokkaalla tavalla. Työyhteisövalmentaja Johanna Olsson on henkilöstöjohtajana toimiessaan todennut, että parhaat rekrytoinnit tapahtuvat niin, että hakijakin voi olla rento, ihan oma itsensä ja että jo rekrytointitilaisuudessa korostetaan työantajakuvaa, minkälainen on meidän tapa toimia ja millä fiiliksellä me haluamme toimia. Tilaisuus on mahdollisuus esittäytyä puolin ja toisin. Mikäli työnantaja arvostaa työssä innostumista ja yhteisöllisyyttä, on hyvä tuoda nämä elementit jo rekrytointitilaisuuteen.

Unelmatallissa on alkamassa asiakkaan ryhmärekrytointitilaisuus. Osa hakijoista on tullut jo hyvissä ajoin paikalle. He nauttivat tarjoiluista salissa, jossa on asetettuna kaareen 12 tuolia. Salissa soi rentouttava musiikki ja kutsussa on kehotettu ottamaan villasukat mukaan. Ilmassa on odottava tunnelma. Osa hakijoista on aloittanut keskustelun keskenään ja salissa kuuluu jo puheensorinaa. Intensiivinen kolmituntinen alkaa.

Työnantaja esittäytyy, kertoo yhtiöstä, työstä ja työpaikan arvoista. Kaikki esittäytyvät vuorollaan. Kolmeen tuntiin mahtuu naurua, huutoa, kiperiä kysymyksiä, heittäytymistä keskusteluihin ja roolipeleihin. Harjoitteita tehdään yksin, pareittain ja ryhmissä. Taukojen aikana hakijat jakavat kokemuksiaan harjoitteista.

Haastattelija- ja tarkkailijaryhmä on merkinnyt omiin papereihinsa arvioita hakijoista. Erilaiset ihmistyypit erottuvat jo selvästi ja keskusteluissa on ilmennyt hyvin jokaisen motiivit sekä asenne kyseistä työtä kohtaan. Porukasta erottuu pohtijoita, tarkkailijoita, toimijoita, ideoijia ja huolehtijoita. Hakijoista erottuu muun muassa se kuka antaa tilaa muille tai osallistaa ryhmää. Kuka ottaa ohjat käsiin ja miten muut siihen suhtautuvat. Toinen kiinnittää keskusteluissa huomioita epäkohtiin, toinen taas kehityskohteisiin.

Hakijat hymyilevät lähtiessään rekrytointitilaisuudesta kohti kotia. Kaikki olivat omalla tavallaan upeita tyyppejä. Tästä porukasta on helppo poimia heidät, jotka sopivat parhaiten juuri kyseistä tehtävää varten.

Unelmatalli rakentaa asiakkailleen ryhmärekrytointeja, joista jää hyvät muistot kaikille ja jossa ryhmästä erottuu selkeästi juuri tehtävään parhaiten soveltuvat henkilöt.

Tämä säästää aikaa ja antaa asiakkaalle paljon uutta arvokasta tietoa hakijoista. Hakijoiden heikkoudet ja vahvuudet erottuvat selvästi. Hakijat pääsevät näyttämään taitonsa ja perinteiseen työhaastattelutilanteeseen verrattuna hakija riisuu roolit ja ”unohtaa esittää sopivaa työntekijää.”

Osallistujien palautteet ryhmärekrytoinnista,

 Rekrypäivä oli erittäin hyvä idea. En ole ennen osallistunut vastaavaan, mutta toivoisin, että tällaisia opeteltaisiin käyttämään yleisimminkin eri aloilla, koska se olisi kaikkien etu. On kiva tutustua jo etukäteen mahdollisiin tuleviin työkavereihin ja harjoitella rennossa tilanteessa tulevia työtehtäviä kokeilumielessä.

Kiva ja lämmintunnelmainen päivä. Oli hauskaa, että tekemistä riitti, aika meni tosi nopeasti. Uskon, että löydätte tämän avulla ihan huiput tyypit tiimeihin. Tosin harmi, ettei kivoja tyyppejä välttämättä enää tapaa. Kokonaisuudessaan jäi tosi kiva fiilis. Kunpa muutkin rekryt olisi tällaisia. Kiitos!

 Ryhmärekrypäivä oli todella antoisa ja loistava idea. Päivän aikana sain tutustua uusiin ihmisiin sekä työnantajaan ihan eri tavalla kuin ennen.

Tosi kivaa oli. Jännitys lähti kokonaan ja uskalsi olla oma itsensä.

Tapahtumat2

 

Ei kommentteja

Sinun on kirjauduttava jättääksesi kommentin.