NLP Mitä se on?

lokakuu 06, 2015
Unelmatalli

kuva4_w1150

Kerron usein että käytämme NLP harjoitteita valmennuksissamme. NLP, mitä se on? Kuuluu kysymys. Minulle se on tapa ajatella, vuorovaikuttaa ja kun oppii itsestään lisää ja osaa vaikuttaa omiin tunteisiin ja tapaan ajatella, muuttuu oikeastaan koko asenne elämään. NLP on myönteisen kierteen aloittamista omassa ja muiden elämässä.

NLP tuli minun elämääni noin viisi vuotta sitten. Seurasin erästä asiakaskohtaamisvalmennusta ja ihailin sitä taitoa, kuinka valmentaja otti koko ryhmän huomioon ja oli erityisen taitava vuorovaikutuksessa. Kysyin mistä nuo taidot ovat tulleet ja kuulemastani innostuneena lähdin NLP-präkkärille. Nyt olen NLP kouluttaja/Trainer. NLP harjoitukset ovat varmasti olleet apuna omalla matkallani valmentajaksi. Olen oppinut päästämään irti ja luottamaan omiin unelmiini. Olen saanut lisää voimaa ja rohkeutta sekä käsitellyt NLPn avulla isojakin menetyksiä ja oppinut kantamaan niistä mukanani hyviä muistoja. Tavoitteisiin käveleminen mielikuvissa on vahvistanut minulle suuntaani ja karttani on laventunut ja syventynyt matkan varrella. Uskon, että osaan lukea ihmisiä paremmin, hyödyntää erilaisuutta ja olla enemmän salliva ja vähemmän suorittava.

NLP on jotain mitä me kaikki jo osaamme, sen harjoitusten äärelle on hyvä pysähtyä aika ajoin tarkastelemaan uskomuksia, omaa vuorovaikutustapaansa ja sitä miten voimme muuttaa omia ajattelun rakenteita. Keho ja mieli on kokonaisuus ja NLP:n avulla herkistymme avaamaan kaikkia “kanavia” aisteja, intuitiivista ajattelua, kehon kieltä, voimavaroja ja kuvittelun taitoa.

Kaikki tapahtuu kuin itsestään. Yhden uskomuksen muuttaminen myönteiseksi voi vaikuttaa kaikkiin elämän osa-alueisiin. Myös suhtautumiseen itseemme, toisiin ja siihen kuin näemme maailmamme siitä eteenpäin. Pienillä harjoituksilla saadaan aikaan suuria, mikäli annamme itsellemme luvan.

Mitä se NLP siis on?

NLP on käyttäytymismalli, sekä taitoja ja tekniikoita, joilla voidaan tutkia ja tehostaa inhimillistä kommunikaatiota sekä muuttaa omaa sisäistä toimintaa kuten ajattelua, reaktioita, tunteita ja taitoja myös kykyä rentoutua ja olla läsnä.  NLP tarjoaa työkaluja muutosten aikaansaamiseksi.

NLP tulee sanoista Neuro-Linguistic Programming, eli neuro-lingvistinen ohjelmointi. Sana ”neuro” viittaa tässä yhteydessä ihmisen neurologisiin prosesseihin, eli aisteihin, hermostoon ja mieleen sekä aivoissamme ja mielessämme tapahtuvaan tiedon käsittelyyn. ”Lingvistinen” puolestaan viittaa puhuttuun kieleemme, sen rakenteisiin ja kehonkieleemme, joiden välityksellä me kommunikoimme sekä tietoisella että tiedostamattomalla tasolla. ”Programming” eli ohjelmoinnilla tarkoitetaan ajattelumme rakennetta ja sitä kuinka olemme ohjelmoineet itsemme ajattelemaan ja sen myötä toimimaan, sekä erityisesti sitä, kuinka voimme tiettyjä rakenteita muuttamalla saada aikaan parempia tuloksia.

Oivalluksia ja innostusta syksyyn!
Yhteistyöterveisin Johanna

Unelmatallin syksyyn kuuluu monenlaisia NLP-tapahtumia valmennusten lisäksi. Muun muassa Hyvän olon NLP-valmennus ja jooga retriitit Runnissa. NLP-illat Hyvinvointihuvilassa Kulosaaressa ja NLP-präkkäri koulutus yrityksille. Kysy lisää info@unelmatalli.fi, Johanna 0400 776575

 

Ei kommentteja

Sinun on kirjauduttava jättääksesi kommentin.