Johannan polku

maaliskuu 01, 2015
Unelmatalli

IMG_3863

Olin henkilöstöjohtajana yrityksessä, joka kasvoi aikanani 60 työntekijästä 600 työntekijään ympäri Suomea ja minulla oli yhden naisen HR-yksikkö. Tukenani työssäni ja päätöksien teossa oli johtoryhmä, joka koostui muista yhtiön johtajista. Yritysostojen ja laajentumisien myötä yrityksemme oli jatkuvassa hyvässä kasvuvauhdissa. Työ oli antoisaa ja muutti pikkuhiljaa muotoaan ja painopistealueet muuttuivat. Työlaki oli aika-ajoin eniten luettu kirjani.
Minulla oli monipuolisesti erilaisia työyhteisön valmennuksia ja muutoksen tukeminen oli jokapäiväistä. Olin onnekas kun olin saanut opiskella työn ohessa jo useamman vuoden NLPtä ja käydä hyödyllisen ratkaisukeskeisen työnohjaajan koulutuksen. Näitä taitoja käytin ahkerasti niin oman työni hallintaan, kuin esimiesten ja työntekijöiden valmentamiseen ja sparraukseen. Kaipasin kuitenkin jotain muutosta omaan työhöni ja kun laitoin sen ajatuksen kytemään takaraivooni, niin rupesi tapahtumaan.

Päätin antaa itselleni tilaa pohtia tulevaisuuttani. Aloitin kahdeksan kuukauden opintovapaan vuoden 2013 alusta. Lähdin pitkäaikaisen rakkaan harrastukseni, joogan pariin ja opiskelin joogaopettajaksi, NLP kouluttajaksi ja työ- ja organisaatiopsykologiaa. Nautin joka hetkestä ja sain itselleni aikaa pohtia. Huomasin haaveilevani heimosta ja valmentamisesta. Päätin, että jokin askel on otettava ja ostin ystäväni Susannan yrityksestä puolet. Se oli mahtava teko ja muutoksen alku.
Susanna oli vielä hoitovapaalla ja kävimme pitkillä yhteisillä kävelyillä ja mietimme miten haluamme tehdä töitä, kenen kanssa, missä ja mitä haluamme tehdä. Mikä meille on tärkeää elämässä ja kuinka paljon olemme valmiita tekemään töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Vuoden 2015 alusta olen ollut onnellinen Unelmatallin täysipäiväinen jäsen. Pitää tulla tilaa, jotta syntyy uutta. Minun oli aika pysähtyä kuuntelemaan itseäni, kehoani, tunteitani ja antaa aikaa intuitiolle työskennellä. Löysimme valkoisen huvilan Kulosaaresta, jossa oli heimo meitä vastassa.

Se tunne, kun menee töihin taloon johon aurinko hymyilee sisään, jossa voit laittaa villasukat jalkaan ja kynttilät päälle, on ihana ja nostaa hymyn huulille. Rakennamme kokemuksestamme ja intohimostamme asiakkaillemme valmennuksia, jotka kehittävät psykologista pääomaa, tuovat hyvää fiilistä ja tunnetta joka synnyttää työnimua. Se tarttuu ja näkyy lopulta yritysten viivan alla plusmerkkinä. Mottoni on tänään: Älä unelmoi elämääsi, vaan elä unelmaasi.