Ajelehtiva Hannu Hanhi

lokakuu 22, 2015
Unelmatalli

pohtija

Olen ajatellut nuorena olevani ajelehtija ja saanut ystävältäni lisänimen Hannu Hanhi. Ajattelin, että ajelehdin virrassa tapahtumasta toiseen ja mukanani on seurannut hyvä tuuri, onnekasta, vai kuinka? Jotenkin myös laiskan ja epätehokkaan kuuloista. Ajautumisesta on tullut joskus syyllinen olo, aivan kuin veisi toisilta jotain heille supertärkeää omilla heppoisilla tuuriin ja äkillisiin mielijohteisiin perustuvilla valinnoilla. Se on tuntunut usein liian helpolta kun puuttuu se tunne että ”niska limassa” tekisi töitä kohti tavoitteitaan. Olen ajelehtinut ja hämmästellyt tapahtumia joita on putkahdellut eteeni. Ympäristö on myös muistanut huomautella tästä minulle. Minulle se on ollut elämäni ajautumisteoria.

Aloitettuani viitisen vuotta sitten NLP (neuro linquistic programming) opiskelut, havahduin käsittelemään ajautumisteoria uskomustani. Tein valtavan oivalluksen, ymmärsin, että olen käyttänyt ajattelussani vahvasti intuitiota ja luottanut siihen päätöksissäni. Olen siis tehnytkin ajattelutyötä ja prosessoinut päätöksiäni itselleni luontaiselle tavalla, intuitiivisesti. Miten helpottavaa. Olen jo pienestä pitäen antanut asioiden ”hautua takaraivossani” ja luottanut siihen, että kun päätöksen hetki tulee, tiedän mitä tehdä. Se on ollut minulle niin luontaista, etten ole edes ymmärtänyt tuota ajattelun tapaa, vaan olen nimittänyt sitä ajautumisteoriaksi.

Jälkeenpäin katsoessani matkaani tähän päivään tiedän valintojeni pohjautuneen intuition käyttöön ja olen valinnut tienhaaroissa oikean suunnan. Varsinkin isot asiat on hyvä laittaa muhimaan takaraivoon ja se on yksi tapa prosessoida tietoa. Intuitio ikään kuin tiedostamatta ja huomaamatta työstää informaatioita ja päätöksentekovaiheessa asia tuodaan valmiina tietoisen mielen käyttöön.

LTA:n kautta olen saanut lisävahvistuksen omille oivalluksilleni. Minun ajattelufunktioiden voimakkuusjärjestyksessä ensimmäisenä tulee ulospäin suuntautunut I
ntuitio. LTA raportin mukaan tämä ulospäin suuntautunut intuitio (Ne) ajattelun ykkösfunktiona tekee minusta uteliaan ja idearikkaan, uusista asioista ja mahdollisuuksista helposti innostuvan. Se ilmenee myös kykynä nähdä uusia mahdollisuuksia ja asioiden välisiä yhteyksiä. Ideointi on luonteeltaan laajaa ja monipuolista, kokonaisymmärrystä synnyttävää. Se tuntuu välillä siltä kuin olisi ”jalat tukevasti ilmassa”.

Oli hienoa huomata, että olen tänä päivänä juuri sellaisten asioiden äärellä missä olen luontaisesti parhaimmillani, valmentajana. Ihmisten omien vahvuuksien esille tuominen, vahvistaminen ja oivalluksien seuraaminen on antoisaa. Saan olla ihmisten kanssa, innostaja ja kehittäjä.

Suosittelen LTA-analyysia ja valmennusta lämpimästi kaikille. Se antaa hienon mahdollisuuden pysähtyä itsensä äärelle ja tutkia omia luontaisia taipumuksia. Tunnistaa itseään ja peilata sitä suhteessa ympärillä oleviin ihmisiin ja työhön. LTA antaa paljon uusia näkökulmia omiin asenteisiin, ajatuksiin ja erilaisuuden hyödyntämiseen. Siitä saa vahvistusta omaan itseen ja siihen mihin suuntaan itseään kehittäisi.

Tilaa nyt LTA-analyysi ja valmennus esimiehille, tiimille tai tule yksin tai ystävän kanssa LTA-valmennukseen Unelmatalliin.

Ota yhteyttä info@unelmatalli.fi tai soita, Johanna 0400 776 575

Lue lisää luontaisista taipumuksista www.luontaisettaipumukset.fi

Ei kommentteja

Sinun on kirjauduttava jättääksesi kommentin.